keskiviikko 16. elokuuta 2017

VISIO


Minulle on kehittynyt selkeä kuva siitä, minkälaisia arvoja haluan mahdollisen tulevan yritykseni edustavan. Sitä voisi luonnehtia vaikka seuraavasti:

”Merin yritys” valmistaa paikallisena käsityönä laadukkaita, tyylikkäitä ja ajattomia naistenjalkineita. Kengät valmistetaan korkealaatuisesta italialaisesta kasviparkitusta nahasta ja muotokieli on saanut inspiraation rennosta katumuodista. Jalkineiden korjattavuus on taattu uniikilla pohjan ja päällisen kiinnitysmenetelmällä.

Laatu on vastuullisen suunnittelun ja valmistamisen tärkeä perusta. Loppuun asti huolella suunniteltu ja laadukkaista materiaaleista valmistettu tuote kestää aikaa ja kulutusta, eikä näin ollen kuormita ympäristöä. Trendikäs, mutta samalla ajaton ja yksinkertainen muotokieli, sekä jalkineiden korjattavuus tarvittaessa edistävät myös jalkineiden käyttöikää.

Mitä nopeammin, suuremmissa erissä ja mitä halvemmista materiaaleista kengät on valmistettu, sitä edullisemmat ne luonnollisesti ovat. Tällaisia kenkiä saa olla ostamassa kahden kuukauden välein. Laadukkaammat jalkineet luonnollisesti kestävät kauemmin, mutta kertaostoksena ne saattavat kirpaista kuluttajaa.

Pienyrittäjälle jalkineiden tuotantotehokkaampaan valmistamiseen tarvittavat koneet ovat kalliita ja ne muutenkin kuluttavat paljon ylimääräistä energiaa. Käsin valmistaminen kuluttaa tietysti käsin valmistajaa ja yleensä käsityönä valmistetut tuotteet ovat hyvin kalliita niihin käytetyn työskentelyajan takia. Vaikka työskentely käsin on hitaampaa, mielestäni on mahdollista saada kohtaamaan niin laatu, kestävyys ja kuluttajaystävällisempi hintaluokka. Tämä kaikki vaatii vain kovaa työtä ja hiukan taikuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti