torstai 28. syyskuuta 2017

LOPUKSI KOHTI BRÄNDIÄ


Olen liimattoman sneaker-jalkinemallin pohjaratkaisun konseptoinnin lomassa pyrkinyt luomaan jalkineen ympärille visuaalista ilmettä ja brändiä. Halusin tehdä tämän siksi, että se tekee projektista kokonaisemman ja antaa sille tulevaisuudennäkymiä.

Brändin pääelementtejä ovat raikas ilme, seesteinen suunnittelu ja yksinkertainen valmistus. Jalkineiden trendikkyys ja käyttömukavuus ovat brändille tärkeitä. Materiaalien ekologisuus sekä suunnittelun ja valmistuksen vastuullisuus taas ovat itsestään selviä asioita työskentelyn taustalla.
Brändin toimintatavat heijastelevat mainittuja pääelementtejä. Suunnittelu on harkittua ja työskentely rauhallista. Tällä taataan tuotteiden laatu ja kestävyys. Asiakkaaseen luodaan pitkäkestoinen suhde jalkineiden korjattavuuden kautta. Tuotteen elinkaaren läpinäkyvyys on tärkeää brändille. Asiakkaille kerrotaan rehellisesti materiaalien tuotantopaikat ja tavat.

Brändin identiteetti:

Moderni ja puhdas industriaalinen suomalainen muotoilu kohtaa perinteiset käsin työskentelemisen menetelmät ja materiaalit.

Brändin toiminta keskittyy kotimaisen kaupungin kivijalkaliikkeeseen. Liikkeessä on yhdistetty työskentelytila ja liiketila. Myös tämä korostaa ja edustaa brändin identiteettiä. Asiakkaita palvellaan keskittyneesti ja kuunnellen, mutta brändin yksinkertaista linjaa ei kuitenkaan rikota.
Brändin päävärit ovat musta, harmaa, nude roosa, kermanvalkoinen ja petrolinsininen. Tuotteita myydään liikkeessä, brändin omassa verkkokaupassa, kotimaisilla messuilla ja muilla vastuullisen muodin väylillä.


Tämän blogin kirjoittaminen on ollut rauhoittava kokemus. Blogi on ollut tärkeä osa koko prosessia ja on mukavaa, että kaikki pohdinnat ovat tallessa ja nähtävillä samassa paikassa. Tämä on ollut minulle ensimmäinen kerta blogin kirjoittajana ja tarkoitukseni on jatkaa Puhdas askel -blogin kirjoittamista ja keskittyä kirjoittamaan vastuullisesta muodista, tyylistä ja muista projekteistani.

Seuraava haaste on saada jalkineet käyttökokeiluun ja katsoa sitten, minne askelet vievät. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti