lauantai 23. syyskuuta 2017

VALMISTUS


Valitsin kenkäni proton valmistustekniikaksi velttikenkätekniikkaa mukailevan tikkauksen reunoilta korotettuun ulkopohjaan. Tämä tekniikka on yksinkertainen ja helppo toteuttaa käsin ompelemalla. Se myös sopii yhteen jo valmistamieni kaavojen kanssa, vaikka muutkin pohjitusideat olisivat olleen mahdollisia pienillä kaavojen muutoksilla.

Käytin kengän päälliseen kahta eripaksuista italialaista kasviparkittua nahkaa. Ohuempi on 0,9 millimetrin paksuista ja paksumpi 1,5 millimetrin paksuista. Ohuempaa nahkaa käytin kengän yhdestä kappaleesta koostuvaan päälliseen ja paksumpaa päällisen kannalle ja nauhoituskappaleeseen tulevaan ”tukikehikkoon”. Nahat ovat hiukan eri sävyisiä ja sopivat mielestäni ihanasti yhteen.


Leikkasin päällisen ja välipohjan kappaleet puukolla ja tein naskalilla tarvittavat tikkien reiät kaavojeni mukaan. Nauhoituskappaleen reiät tein rei’ittimellä. Pohjan mockupin valmistin kovasta vaahtomuovimaisesta levymateriaalista veistämällä. Tässä vaiheessa oli tarkoitus löytää toimiva pohjan muoto ja ottaa materiaalivalinnat huomioon myöhemmin.  


Kokoamisvaiheessa ompelin ensin takasauman ja tikkasin sen jälkeen päällisen, välipohjan ja ulkopohjan kiinni toisiinsa. Välineinä käytin valkoista vahalankaa ja kahta satulasepän neulaa. Viimeiseksi tikkasin takasauman yli tulevan tukikehikon kappaleen muutamalla pistolla. Koko valmistusprosessi oli hyvin yksikertainen. Maanantaina sitten näette lopputuloksen. Haluan ottaa kunnolliset kuvat koko poposta ennen esittelyä. :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti